5 Ağustos 2015 Çarşamba

Çocukla tatil yapmayı başaran aile mutluluğu:))

Eskiden küçük bir çantaya atılan birkaç parça eşya ile kafamıza estiği an yola çıkıp rotamıza yolda karar verdiğimiz tatiller vardı!

Şimdikinden daha mı keyifliydi yerine göre evet yerine göre hayır... 

Anne - Baba olarak kazandığımız sıfatların hakkını sonuna kadar verebilmek için önceden hazırlanmış listeyle, nereye gidileceği, ne zaman gidileceği, neyle gidileceği soruları çook önceden cevaplandırılıp, küçücük bir beden için hazırlanan kocaman bir valizle çıkıyoruz yola:)

Çocuk dostu otel bulmanın derdine düşüyoruz nerede olsa kalırız faslını arkamızda bırakıp...

Tüm bu özenli ve sistemli planlara rağmen gözümüzün karalığından birşey kaybetmiş değiliz! Kerem'le ilk tatillerimizi ülke sınırları içinde başarıyla atlatınca gözümüzü karartıp bu yaz tatilinde atıyoruz kendimizi İspanya'ya:)

Ve başarıyoruz 1,5 yaşında ki oğlumuzla son derece keyifli bir tatil geçiriyoruz...


Gelelim çocukla tatilin sırlarına...

En önemli kural çocuğunuz olunca kendinizi ona hapsetmeyin, onunla hayata adapte olmayı tercih edin! Çünkü onun mutluluğu sizin mutlu olmanızdan geçiyor, dört duvar arasında çocuk büyütmeye çalışmak önce sizi sonra onu yorar ve mutsuzlaştırır. 

2. kural ön araştırma. Gideceğiniz bölgeyi önceden iyi araştırın, yemek imkanlarından konaklamaya hatta acil durumlar için ulaşılacak en yakın hastaneye bile bakın.
Konaklayacağınız yerin çocuk dostu konseptinde olması işinizi son derece kolaylaştıracak ve onun ihtiyaçlarını karşılarken size büyük faydası olacak.

3. kural yemek konusunda endişeniz varsa pratik hazırlayabileceğiniz malzemeleri yanınızda bulundurun. Ocağını sizinle paylaşacak bir cafe yada restaurant mutlaka bulursunuz:))

4. kural yanınıza alacağınız araç gereçlerin fonksiyonel ve hafif olmasına özen gösterin.

5.kural çocuğunuzun kirlenmesine izin verin. Hep temiz kıyafetle dolaşsın derseniz bütün tatili üstünü değiştirerek geçirirsiniz:)

6. kural çevreyi gezerken ona da anlatın, anlamadığını düşünebilirsiniz ama emin olun çevresinde gördüklerine sizden daha dikkatli bakar, inceler ve onunla iletişimde olmanız huysuzlanmadan gezinizi tamamlamanıza yardımcı olur.

7. kural işler ters giderse sakin olun! Evet bunu bende çok beceremiyorum ama son tatilde başardım:)
Panik yapmak sorunu çözme sürenizi uzatmaktan başka bir işe yaramıyor, sakince yapılmasını gerekeni belirleyip sonuca ulaşmaya çalışmak daha doğru. ( Dedim ya bende her defasında başaramıyorum ama olması gereken bu)

8. kural aslında tüm bu kuralları yerine getirebilmek için en önemli ihtiyacınız cesur olun! Çocukla yapılır mı diye düşündüğünüz tüm aktiviteler çokta güzel yapılır! Yeter ki siz cesaret edin! 

Hayatınızın en değerli parçası için sizinle birlikte olmaktan daha güzel bir şey yok çünkü!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder